Mediyoga - medicinsk yoga

En yogaform som är forskad på

PREMIE: varje elev får tillgång till en länk med audio-inspelningar med yogasessioner, andningsövningar mm (* värde 695,-)

Vad är MediYoga®?

Denna form av medicinsk yoga har formats och utvecklats på MediYoga Institutet i Stockholm sedan 1990-talet. Flera vetenskapliga studier inom yoga har gjorts och effekterna är dokumenterade

MediYoga är en terapeutisk yogaform, ett självläkningsverktyg som har Kundaliniyogan som grund. MediYoga har bl.a. tagit bort, modifierat och lugnat ner olika moment i kundaliniyogan för att övningarna ska kunna fungera för människor med olika begränsningar.
Man har även i MediYoga vävt in grundläggande aspekter ifrån Ayurvedan och vissa ínslag av den traditionella kinesiska medicinen.

MediYoga är intregrativ medicin i sin essens, en holistisk disciplin som utan några kontraindikationer harmoniskt fungerar tillsammans med den vanliga hälso-och sjukvården.

Sat Nam

Jag är sanningen. Sanningen är min sanna identitet

Hur går ett pass till?

Ett pass är som ett recept: man börjar från början, och går igenom receptets olika steg del för del, ändrar inget utan passet- för att få maximal terapeutisk verkan, är samma från gång till gång.

Övningarna görs på matta eller sittandes på en stol samt liggande i ett lugnt skönt tempo där man hela tiden lyssnar på sin kropp och tar hänsyn till sina begränsningar och modifierar övningen om så behövs.


1. Intoning. Vi börjar liggandes med Långa Djupa Andetag där vi fokuserar på andningen i ca 10 minuter. Därefter i sittande bönposition tonar vi in på ett mantra som blir startskottet för "yoga mood", att nu så ska vi utföra yoga, medvetet och ödmjukt, fokus i kroppen, här och nu där andetaget är den röda tråden - motorn i vårt utövande.

2. Yogaövningar. Vi börjar med Långa Djupa Andetag och därefter följer en serie rörelser som man gör i tur och ordning med slutna ögon och helt i takt med sitt andetag. Mellan övningarna vilar man en liten stund, låter övningen landa och integreras i kroppen.

3. Vila. Man vilar en stund efter yogaövningarna

4. Meditation. Detta är en integrerad och viktig del av passet. Meditationen kan ändras från session till session. Vi använder oss av mudras, drishti, andningen och ibland shanting. En vacker stund tillägnad dig själv och ditt inre.

5. Uttoning. Vi avslutar sessionen såsom vi började att vi sitter i lätt meditationsställning på mattan eller på en stol, samlar oss med händerna i bönposition. Vi tonar in 3 gånger på ett mantra och avslutar.

För vem?

MediYoga kan utföras av de flesta. Även om man känner sig helt balanserar i kropp, sinne och själ så är MediYogan helt underbar! Yoga generellt och MediYoga specifikt är kraftfulla komplementära metoder för terapi och rehabilitering, där en lång rad fysiska, mentala och emotionella obalanser påverkas, reduceras och till och med botas med hjälp av regelbunden träning.

Om du tar receptbelagd medicin så tala med din läkare innan du börjar träna.

Mediyoga Lätt: grunden är andning, att stärka rygg, nacke, axlar, avslappning mm. Mediyoga kan utföras på stol för de som har svårt att sitta ner på en matta. 
Mediyoga Medel riktar sig till dem som gjort Mediyoga innan och/eller klarar av intensitet medel (stående, sittande och liggande övningar)


 

Kurs Mediyoga Lätt

Bokningen öppnar v. 26
Var: Hudiksvallsgatan 15, Helsingborg
Tid: Torsdagar kl. 17-18. Start 15/8, slutar 10/10
Hur: 4-7 deltagare.
Pris: 1650,- för 9 gånger . Har man FaR så har man 10% rabatt. För att erhålla rabatten måste man vid bokning meddela att man har FaR samt bifoga intyget.

OBSERVERA att anmälan är bindande. Vänligen läs igenom Bokningsvillkoren innan du bokar dig.

"Inga häftiga rörelser för att vara cool, jag sitter och gör övningar på en stol. Övningar för flöde, i axlar nacke och rygg, Mediayoga hos JennySense gör mig trygg. Andetagen blir så lugna, glömt allt det tvungna.Glöm vardagens spänning, i en stunds avspänning. Detta är vad jag mig lärt, så medieyoga är mig kärt" Martin S

"Du ger verkligen ett varmt välkomnande på dina kurser och jag känner mig så nöjd när jag åker hem." Gull-Britt J

Boka din Kurs

Investera i Hela din Hälsa och boka din yogakurs hos mig. Du kan använda ditt friskvårdsbidrag om du vill!