FAQ

Vanliga frågor

Hur många sessioner behöver jag?

De flesta behöver 1-3 sessioner för att känna stor skillnad i sitt liv.

Det beror självklart på vad grundorsaken är, om man lyssnar minst 21 dagar på inspelningen, hur länge man har haft besväret mm. Vissa säger redan när de går härifrån att de känner en stor skillnad.

Hur märker jag skillnad om jag är bättre än innan?

Förändring i RTT sker i tre steg

  1. Direkt. Du känner att något har hänt och det är en direkt förändring. Detta brukar vara fallet med att sluta röka.
  2. Efteråt. Man märker inget skifte/skillnad direkt men tittar man tillbaka efter en tid så ser man förändring
  3. Steg-för-steg. skifte/skillnad kommer gradvis varje dag eller över en tidsperiod

Jag kan inte bli hypnotiserad / är jag tillräckligt djupt i hypnos?

Det handlar inte om graden av hypnos i RTT. Alla kan bli hypnotiserade men för vissa som har svårt med känslan att förlora kontrollen så skickar jag först med en avslappningsinspelning för att vänja dig vid att slappna av. Hypnos känns som en skön avslappning och du lyssnar med ditt undermedvetna. Det är en sömn för ditt nervsystem och vi har bjudit in alfavågor i hjärnan (samma som i REM sömn) för att kontakta ditt undermedvetna som VET.
Djupet av trans/hypnos är inte kopplat till resultat. Så fastna inte på "Är jag tillräckligt djup?" Berätta bara för dig själv sanningen - "Detta fungerar" och det kommer absolut att fungera. Vet bara att det är effektivt.

Jag kan inte släppa kontrollen!

Du ÄR i kontroll under hela sessionen, även i hypnos. Jag skulle aldrig kunna få dig att t.ex råna en bank och ge mig alla pengarna, stå på huvudet och skrika Kuckelliku! Nej, det där händer inte.
Du är i kontroll och du kommer inte att säga något som du inte vill säga eller göra något du inte vill under sessioner.
Hypnos är inte magi - det är vetenskap! Det fungerar genom att skapa en serie hjärnvågor som är desamma som när du är i REM sömn. Dessa hjärnvågor låter dig komma åt ditt undermedvetna. RTT är väldigt enkelt och vem som helst kan göra det.

Jag har så många besvär, vart ska jag börja?

Vi arbetar inte med "shoppinglista" t.ex viktproblem + sluta dricka+dåligt självförtroende+ont i knäet+spelberoende mm.
Din hjärna kommer att fokusera på den viktigaste saken och det är den som vi börjar arbeta med. Oftas hänger endel problem samman så förändring sker på flera plan. Därefter så kan vi boka ny tid för andra saker som kommit upp eller som man känner att man vill ta itu med. Men alltså inte allt på en gång!

Kan jag fastna i hypnos?

Nej! Det är en gammal osanning! Du har fullständig kontroll hela tiden. Du kan prata, flytta din kropp, klia dig på näsan, få en näsduk och snyta dig, till och med stå upp och lämna rummet. Hypnos känns som en skön avslappning

Vad händer om jag går tillbaka till scener som är smärtsamma eller läskiga?

Om du går tillbaka till minnen från ditt liv som är relaterade till händelser som övergrepp eller annat trauma är det viktigt att komma ihåg att du inte återupplever den scenen. Du har redan varit med om scenen tidigare i ditt liv. Nu i hypnos så granskar du den/ser den (som om du tittade på en skärm eller filmduk) och du är helt trygg och säker. Jag kommer att stödja dig och skapa ett säkert utrymme för dig att uttrycka dina känslor och läka - du kommer att vara OK.

Är alla sessioner konfidentiella?

Absolut! Som certifierad terapeut upprätthålls varje professionell nivå av konfidentialitet och följer strikta uppförandekoder. Jag kommer inte att kontakta eller diskutera någon aspekt av din session med någon, inte heller med någon annan specialist inklusive läkare utan din skriftliga begäran.

Varför behöver jag en inspelning och sen lyssna till den?

En personlig inspelning är ett viktigt sätt inom RTT för att stärka förändringar i ditt liv. Det tar 21 dagar att bilda nya vanor och är en viktig del av behandlingen. Kunder tycker om att lyssna på sina inspelningar när de går och lägger sig, med den extra fördelen att få en god natts sömn när man går in i djup avkoppling och alfavågor. Inspelning ser till att förändringen stannar ordentligt kvar,

Vad händer om jag tror att jag redan vet orsaken till mitt problem?

Många kunder är förvånade när de går tillbaka till scener som är helt annorlunda än vad de förväntade sig. Ditt undermedvetna vet exakt vad som är roten till ditt problem, och de RTT-verktyg och tekniker som jag använder gör att ditt undermedvetna kan visa dig exakt vad du behöver se, för att hjälpa dig att både förstå och lösa problemet, så bara koppla av och lita på RTT-processen. För det mesta är orsaken något helt annat och den tar vi reda på i hypnosen.